GOTLAND OG ØLAND - SVENSK IDYL 

10 dages rundrejse Sverige

Gotland og Øland, de to store øer ud for Sveriges østkyst, er begge kendt for deres helt unikke naturskønhed og sjældne atmosfære, hvilket har gjort dem til populære feriemål for både svenske og udenlandske feriegæster.

 

1. dag: Växjö

Turen starter i Växjö, som ligger i Glasriket i Småland. Det store, flotte museum har udstillinger om hele regionens historie og glasproduktion siden 1500-tallet. Overnatning på Quality Hotel Royal Corner el. lign.


2. dag: Växjö-Kalmar (109 km, 1 time 20 min)

Dagens mål er den svenske østkyst og byen Kalmar. Kalmar er en charmerende by, som ligger smukt ved Kalmarsund og den 6 km. lange bro til Øland. Besøg det smukke renæssanceslot Kalmar Slot, den Gamla Stan, som var middelalderbyens centrum, Kalmar Søfartsmuseum og Kalmar Domkirke. Overnatning på First Hotel Witt el. lign.


3. dag: Kalmar

I dag vil vi foreslå, at I besøger Øland. Øen er 137 km. lang og kun 16 km. bred, og den har en unik natur præget af en kalkholdig undergrund og omkring 14.000 fortidslevn. Efter en hyggelig dag tager I tilbage til First Hotel Witt el. lign.


4. dag: Kalmar-Visby (200 km, 4 timer)

Fra Kalmar kører I langs kysten nordpå til Oskarshamn, hvor I tager færgen over til Gotland, som ligger ude midt i Østersøen. Turen tager ca. 3 timer og det første, I møder, er den enestående maleriske middelalderby Visby med en fantastisk bymur, snoede brostensgader, og et væld af gamle sten- og træhuse. Hele Visbys centrum og den flotte bymur er optaget på Unescos verdensarvsliste som en unik historisk seværdighed. Overnatning på Clarion Hotel Wisby el. lign.


5. dag og 6. dag: Visby og Gotland (25 km, 30 min)

Afstandene på Gotland er korte og fra Visby kan I nemt komme ud til øens interessante seværdigheder – uanset om I kører nordpå eller sydpå, tager østkysten eller vestkysten. Gotland er et fund af naturskønne oplevelser – øens sydligste spids kaldet ”Sudret” med klipper, stengærder og vindmøller, ’Hoburgen’ har et rigt fugleliv bare for at nævne lidt. Og tilbage i Visby kan I holde jer ’inden for murene’ eller udforske omegnen. Overnatning på Clarion Hotel Wisby el. lign.

 

Visby / Emelie Asplund / Image Bank Sweden

 7. dag: Visby-Stockholm (210 km, 4 timer 40 min)

Efter 3 afslappende dage på Gotland går turen nu tilbage til fastlandet med færgen fra Visby til Nynäshamn, som ligger ca. 65 km syd for Stockholm. Nu venter 2 overnatninger i dejlige Stockholm på Clarion Hotel Sign el. lign. 

8. dag: Stockholm
Nyd den smukke svenske hovedstad. Gå en tur i den charmerende bydel "Gamla Stan", besøg det verdenskendte Vasamuseum og den flotte sal i Stadshuset, hvor den årlige Nobelpris uddeles. Det er ikke uden grund, at byen kaldes for "Nordens Venedig". 
Overnatning på Clarion Hotel Sign el. lign. 

9. dag: Stockholm-Jönköping (324 km, 3 timer 20 min)
Fra Stockholm går turen sydpå mod dagens mål Jönköping, som ligger i bunden af Sveriges næststørste sø Vättern. Gør evt. et stop på vejen og oplev et af Götakanalens slusesteder, f.eks. ved Norsholm syd for Norrköping. Overnatning på Comfort Hotel Jönköping el. lign. 

10. dag: Hjemrejse
Individuel hjemrejse fra Jönköping. 
 
Bestil tilbud>>>

10 DAGE, 9 OVERNATNINGER

Standardværelse m. bad/toilet inkl. morgenmad.
Personbillet Gotlandsfærger.

PRIS PR. PERS.

Fra DKK 6.295,-
i dobbeltværelse
Fra DKK 9.640,-
i enkeltværelse


TILLÆG 

Fra DKK 1.030,-
pr. bilplads på færger 
Fra DKK 345,-
pr. MC på færger

AFBESTILLINGSFORSIKRING
6% + 1,1% til staten

REJSEPERIODE 

Dagligt i perioden 15.05. – 15.09.18
(andre perioder kan forespørges)

PRAKTISKE OPLYSNINGER 

Mulighed for ekstra overnatninger mod tillæg.
Mulighed for ud- og hjemrejse mod tillæg.


RESERVATION

Bestil rejsen på www.nordictours.dk

Eller ring på 88 32 00 32
/ Gotlands Turisförening
VISBY / Peter Grant / Image Bank Sweden
Gotland / Tuukka Ervasti / Image Bank Sweden
Old town Stockholm / Ola Ericson / Image Bank Sweden