ROMANTIKKEN BLOMSTRER 

9 dages rundrejse Sverige

En rejse i romantikkens land, hvor alle sanser tages i brug. Utallige seværdigheder, oplevelser og smukke landskaber, som taget ud af en svensk billedbog, venter jer. Besøg Dalarna, et af Sveriges mest kendte områder, og Stockholm, én af Europas smukkeste hovedstæder.

 
1. dag: Växjö
Oplevelserne starter i Växjö, som er den største by i det centrale Småland. Området er kendt for glaskunst bl.a. Kosta Boda og Orrefors. I byen ligger glasmuseet; Smålands museum, som er et stort og flot museum, med udstillinger om regionens historie og glasproduktionen siden 1500-tallet. I Växjö finder man også Utvandrarnas Hus, hvor der fortælles om udvandringen fra Småland, hvor en million mennesker emigrerede til Amerika. Overnatning på Clarion Collection Cardinal el. lign.


2. dag: Växjö-Linköping (219 km, 2 timer 50 min)

Turen går videre gennem det romantiske Småland. Vi anbefaler et stop i Vimmerby, som er kendt for forfatteren Astrid Lindgren. Det er også muligt at besøge Astrid Lindgrens barndomshjem, gården Näs, som nu fremstår som museum, eller tage en tur i eventyrparken; Astrid Lindgrens verden, og møde de kendte figurer fra alle hendes bøger. Overnatning på Quality Hotel Ekoxen el. lign.


3. dag: Linköping-Stockholm (200 km, 2 timer 20 min)

Via Nyköping og Södertälje til næste stop: Stockholm. Ved Södertälje anbefales afstikker til den maleriske by Mariefred, hvor det mere end 450 år gamle renæssanceslot, Gripsholm, ligger. Slottet er smukt beliggende ved Mälaren. Sidst på dagen nås Stockholm, Nordens Venedig, en af Nordeuropas smukkeste byer. Overnatning på Clarion Hotel Sign el. lign.


4. dag: Stockholm

Nyd den smukke svenske hovedstad, gå en tur i den charmerende bydel Gamla Stan, besøg det verdenskendte Vasamuseeum samt den flotte sal i Stadshuset, hvor den årlige Nobelpris uddeles. Overnatning på Clarion Hotel Sign el. lign.

 

Old town Stockholm / Ola Ericson / Image Bank Sweden
 
5. dag: Stockholm-Tällberg (273 km, 3 timer 20 min)
Fra Stockholm går turen nu mod Dalarna. Besøg det nordiske kunstnerpar Karin og Carl Larssons hjem i Sundborn. Hjemmet er i dag et smukt og levende museum. Overnatning kan ske på Åkerblads Hotel el. lign. 

6. dag: Tällberg 
Besøg Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs, hvor I kan se hvordan den fine røde Dalarhest fremstilles. Det smukke landskab omkring Siljan-søen indbyder til både hygge og romantik. Fra Tällberg er der også mulighed for at besøge Mora. Her ligger kunstmuseet Zorn-museet, med udstillinger af den store svenske kunstmaler Anders Zorn. Overnatning på Åkerblads Hotel el. lign. 

7. dag: Tällberg-Karlstad (232 km, 3 timer)
Fra Tällberg køres mod byen Malung og videre til Sunne, hvor den kendte forfatter og Nobelpris-modtager, Selma Lagerlöf, er født. Der er mulighed for at besøge hendes hjem, Mårbacka. Videre går turen til Karlstad, som ligger i toppen af Vänern. Overnatning kan ske på Clarion Collection Hotel Plaza el. lign. 

8. dag: Karlstad-Jönköping (240 km, 3 timer)
Videre sydpå langs Vänern til Jönköping, som ligger ved den sydlige ende af Sveriges næststørste sø, Vättern. Besøg Tændstiksmuseet, som er et vigtigt stykke svensk industrihistorie. Det var fremstillingen af tændstikker, som skabte den store økonomiske fremgang i Jönköping i midten af 1800-tallet. Overnatning på Comfort Hotel Jönköping el. lign. 

9. dag: Hjemrejse
Individuel hjemrejse f.eks. via Göteborg, Helsingør eller Malmö. 
Bestil tilbud>>>

9 DAGE, 8 OVERNATNINGER

Standardværelse m. bad/toilet inkl. morgenmad.

PRISER PR. PERS.

Fra DKK 4.630,-
i dobbeltværelse
Fra DKK 6.810,-
i enkeltværelse

TILLÆG
Fra DKK 1.085,- pr. person
for 3 x aftensmad
(ekskl. aftensmad i Växjö, Karlstad,
Stockholm og Jönköping)
 
AFBESTILLINGSFORSIKRING

6% + 1,1% til staten 

REJSEPERIODE

Dagligt i perioden 15.05. – 15.09.18
(andre perioder kan forespørges)

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Mulighed for ekstra overnatninger mod tillæg.

RESERVATION

Bestil rejsen på www.nordictours.dk

Eller ring på 88 32 00 32.
Gamla Stan / Richard Ryan
Dalarhest / Rolf Björk