VORE BALTISKE NABOLANDE 


7 dages rundrejse i de baltiske lande

Estland, Letland og Litauen har altid haft en nær samhørighed med de nordiske broderlande. De baltiske hovedstæder udstråler en ægthed og en charme, som danskere også kender fra f.eks. Prag. Et møde med gæstfrie og venlige mennesker - en uforglemmelig rundrejse til en række af Østeuropas historiske hovedstæder ad den gamle handelsrute for rav.

 

1. dag:  Tallinn

Rundrejsen starter i Tallinn, der har en af Europas flotteste middelalderbykerner og bymur. I den gamle bydel med de brostensbelagte gader slentrer du rundt blandt flotte historiske bygninger, museer, katedraler, skønne fortovsrestauranter, caféer og spændende forretninger. Det var i Tallinn, at Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219.
Overnatning kan ske på Sokos Hotel Viru el. lign.
 

2. dag:  Tallinn-Tartu (186 km, ca. 2 timer 20 min)

En kort dagsetape til Estlands næststørste by Tartu – med charmerende gammel bymidte omkring torvet. En spændende og levende universitetsby med stolte historiske rødder. Byens botaniske have er bestemt et besøg værd.
Overnatning kan ske på Antonius Hotel el. lign.
 

3. dag: Tartu-Riga (246 km, ca. 3 timer 30 min)

Dagens etape passerer Cesis – fine gamle huse i centrum og en spændende borgruin - samt nationalparken Gaujas på vej til Letlands hovedstad Riga. Riga skal opleves til fods - en uendelig perlerække af smukke historiske facader og gavle – eller fra en anden vinkel – tag en sejltur på kanalen og videre ud på floden Daugava. Gå i øvrigt ikke glip af den såkaldte Riga Balsam. Det er den specielle lettiske bitter, sort og tykt flydende.
Overnatning kan ske på Clarion Collection Valdemars el. lign.
 

4. dag: Riga-Vilnius (295 km, ca. 3 timer 40 min)

Den baltiske odysse fortsætter ned over Šiauliai og videre til Vilnius. Šiauliai er først og fremmest kendt for Korshøjen. Selvom russerne flere gange forsøgte  at jævne korshøjen med jorden og destruere  tusindvis af kors, fortsatte litauerne deres valfart til korshøjen i en manifestation af deres nationale identitet og i protest mod den sovjetiske besættelsesmagt. Byen Vilnius med dens barokke arkitektur er den af de baltiske hovedstæder, der i dag fremstår som mest oprindelig.
Overnatning kan ske på Comfort Hotel LT el. lign.
 

5. & 6. dag: Vilnius-Klaipeda og ophold i Klaipeda (306 km, ca. 3 timer)

Turen fortsætter via Kaunas til Klaipeda, hvor vi har sat 2 overnatninger af, så der er god tid til at udforske byen men også i særdeleshed den 100 km lange smalle landtange Kurische Nehrung, som i dag er delt mellem Litauen og Kaliningrad. En imponerende aflang kæmpeklit – nærmest et lille stykke Sahara her ved Østersøen.
Overnatning kan ske på Ibis Styles Klaipeda Aurora Hotel el. lign.
 

7. dag: Hjemrejse

Individuel hjemrejse fra Klaipeda

 
Bestil tilbud>>>

7 DAGE, 6 OVERNATNINGER

Standardværelse m. bad/toilet inkl. morgenmad.

PRISER PR. PERS.

Fra DKK 2.245,-
i dobbeltværelse
Fra DKK 3.850,-
i enkeltværelse

TILLÆG

Afbestillingsforsikring
6% + 1,1% til staten

REJSEPERIODE
Dagligt i perioden 15.05. – 15.09.18
(andre perioder kan forespørges)

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Mulighed for ekstra overnatninger mod tillæg.

RESERVATION
Bestil rejsen på www.nordictours.dk

Eller ring på 88 32 00 32.
 

Den gamle by Riga
Korshøjen