EVENTYR I SETESDAL OG TELEMARK

  • Afslappet tur med 3 nætters ophold ved Byglandsfjord 
  • Charmerende bondekultur i Setesdal og Telemark 
  • Mulighed for at besøge Heddal stavkirke eller sejle på Telemarkskanalen


Oplev dette autentiske hjørne af Norge på en afslappet måde. Bo ved henholdsvis Byglandsfjorden i Setesdal og Nissersøen i Vrådal. På en dagsudflugt kan du opleve udsigten fra Lysebotn over Lysefjorden. Se hvordan livet på sæterne blev levet i gamle dage. Tag på et nostalgisk cruise med en charmerende turbåd på en del af den kendte Telemarkskanal eller besøg Heddal Stavkirke. Dette er ren afslappet Norge for krop og sjæl og med mulighed for at komme tæt på "skovens konge" elgen. 

PRIS PR. PERSON

Pris på forespørgsel

ANTAL DAGE
5 dage/4 nætter

REJSEPERIODE 
fra 13.08.-20.09.

Route
Få uforpligtende tilbud

Dag 1: Hirtshals-Kristiansand-Byglandsfjord 75 km 
Udrejse fra Hirtshals med Color Lines Superspeed kl. 12.15. Godt 3 timer senere er vi allerede på norsk jord og eventyret kan begynde! Ankomst til Byglandsfjord sidst på eftermiddagen. Vi skal bo 3 nætter på vores hyggelige Revsnes Hotell smukt beliggende ved fjorden. Et område med mange flotte vandrestier og mulighed for både kano- og cykeludlejning til de mere aktive. 

Dag 2 og 3:
Vi har 2 hele opholdsdage til udflugter i dette skønne område i Setesdal. Vi kan f.eks. foreslå følgende udflugter. Den ene dag anbefaler vi en dagsudflugt til Lysebotn via Suleskardsvegen. Mulighed for frokost eller kaffe på Kjerag Cafe med en fantastisk udsigt over den spektakulære Lysefjord. 
Den anden dag er mere lokalt – her kan vi besøge Bygland Museum – et fint friluftsmuseum, der fortæller om livet i Setesdalen i gamle dage. Vi kan også være med til at fodre elge når vi besøger det lokale Elgtun ved Landeskogen og lære mere om dette prægtige dyr. Elgene er tamme så der er fine fotomuligheder.

Dag 4: Byglandsfjord/Vrådal 200 km 
Fra Byglandsfjord er der en flot rute over Dalen og Morgedal til Brunkeberg – et område der er kendt i Norge som «skisportens vugge». Fra Brunkeberg er der to muligheder – begge betyder godt 100 km mere – men det er i begge tilfælde en omvej, der lønner sig. En afstikker videre til Heddal Stavkirke – Norges største og en af de flotteste. Eller en afstikker ned til Lunde og Ulefors med sejlads på Telemarkskanalen. Vi slutter en fantastisk dag af i hyggelige Vrådal beliggende lige ned til Nisser Søen, smukt omgivet af fjelde. Det historiske Straand Hotel drives nu af 5. generation i Straand familien. Bar, terrasse, pool m.m. Der ligger en lille historisk sølvsmedje på hotellets område. Vi anbefaler gerne at udvide turen med 1 ekstra overnatning her – så kan der bliver tid både til Heddal Stavkirke, Telemarkskanalen og til at nyde hotellet.

Dag 5: Vrådal/Kristiansand 170 km
Efter en dejlig morgenmad på hotellet følger vi nu den smukke Nisser Sø hele vejen ned til Treungen og videre mod Kristiansand, hvor Fjord Line ligger klar til afgang kl. 15.00. Allerede kl. 17.15 anløber vi Hirtshals efter 5 skønne og uforglemmelige dage.

Pris på forespørgsel 
Pakkepris pr. person
Tillæg enkeltværelse
 
Inkluderet i prisen:
Overfart Hirtshals – Kristiansand t/r
Overnatning i dobbeltværelse m/bad og toilet
4 x morgenmad
4 x aftensmad
 
Afrejse: 
Fra 13.08.-20.09.
 
Tillægspriser:
Entre til Elgtun ved Bygland
Entre til Bygland Museum inkl. rundvisning
Entre til Heddal Stavkirke
Cruise på Telemarkskanalen Lunde-Ulefors
Ekstra overnatning i Vrådal