HARDANGER OG TELEMARK 

  • Europas største højfjeldsplateau - det storslåede Hardangervidda med Vøringfoss
  • Telemark med dybblå søer, fine stavkirker og stolte håndværkstraditioner   
  • Vestnorges 2 charmerende kystbyer - hanseatiske Bergen og maleriske Stavanger   

Fjorde og atter fjorde – den ene smukkere end den anden. Oplev det charmerende Telemark kendt for fine håndværkstraditioner og rig folklore - samt Norges største nationalpark Hardangervidda. Hele området omkring Hardangerfjord er kendt som Norges frugthave. Vi ser to af Norges flotteste vandfald Vøringfoss og Steindalsfoss og vestkystens smukkeste byer Bergen med sin hanseatiske Bryggen og Stavanger med idyllisk gammel bymidte. Og naturligvis den fantastiske skærgård. Rundrejsen kan udvides til at inkludere en tur med den kendte Flåmsbane. Fjordline runder hele oplevelsen af!

PRIS PR. PERSON

Pris på forespørgsel

6 DAGE

AFREJSE
Dagligt med afrejse fra 15. august til 30. september

Route
Få uforpligtende tilbud

1. dag: Hirtshals-Vrådal
Vi sejler med Color Line 12:45 fra Hirtshals til Larvik. Gå ikke glip af indsejlingen til Larvik med skærgård og hvidmalede huse. Når vi er kommet i land i Larvik, kører vi direkte igennem Telemarks smukke natur til Vrådal og det dejlige familieejede Straand Hotel, der ligger ved Nissersøen omgivet af fjelde.  

2. dag: Vrådal-Geilo
Efter en lækker morgenmad kører vi videre til den store Heddal stavkirke (mulighed for entré/rundvisning mod betaling). Videre til sølvminebyen Kongsberg, grundlagt af Christian IV. Man siger her, at flere af de lokale er i slægt med kongen. Videre gennem den smukke Numedal hvor der ligger hele 3 stavkirker - Flesberg, Nore og Uvdal - og over Dagali til Geilo på den imponerende Hardangervidda. Middag og overnatning.  

3. dag: Geilo-Bergen
Vi forlader Geilo og kører videre over højfjeldsplateauet Hardangervidda. Vi holder fotopause ved Norges højeste vandfald Vøringsfossen og fortsætter ned gennem Måbødalen til Eidfjord. Her kører vi over den nye Hardangerbro og via Norheimsund langs Hardangerfjorden til Bergen. Fotopause ved vandfaldet Steindalsfossen, som man kan gå bagom. Middag og overnatning udenfor Bergen. 

Tip: Én lidt dyrere variant er at sende gæsterne med tog fra Geilo til Myrdal og videre med Flåmsbanen fra Myrdal til Flåm. Evt. yderligere kombineret med fjordcruise til Gudvangen. Dvs. at bussen kører fra Geilo til enten Flåm eller Gudvangen og henter gæsterne der. Videre over Voss og Norheimsund som overfor. En anden variant er at gæsterne kører med bussen til Flåm og derfra tager Flåmsbanen tur/retur. Derefter evt. også fjordcruise fra Flåm til Gudvangen. Og som ovenfor med bussen videre til Bergen. 

4. dag: Bergen-Stavanger
Byrundtur i Bergen med en lokal guide, der viser os den smukke handelsby med hanseatisk historie og en sand kulturperle. Byen er også kendt for sit fiskemarked og for den maleriske ”Bryggen” med historiske gavlhuse i træ. Vi kører videre sydpå ned til oliehovedstaden Stavanger. En spændende lille metropol med et historisk bycentrum med små træhuse og hyggelige gyder. Overnatning og middag.

5. dag: Stavanger-Hirtshals
I dag har vi mulighed for et krydstogt på Lysefjorden ud omkring ”Prekestolen” eller til at slentre rundt og nyde Stavanger eller besøge et af byens museer. Om aftenen er der indtjekning på Fjord Line og afrejse fra Stavanger til Hirtshals. Overnatning i dobbeltkahytter. Lækker aftenbuffet mod tillæg. 

6. dag: Ankomst Hirtshals
Inden ankomsten nyder vi morgenmaden ombord. 

6 DAGE
4x HALVPENSION
1x MORGENMAD PÅ FJORDLINE
 
Pris på forespørgsel
Pakkepris pr. person
Tillæg enkeltværelse
 
REISETERMINER
Dagligt med afrejse fra 15. august til 30. september
 
YDELSER:
4 hotelovernatninger med halvpension
1 natfærge med dobbelt indvendig kabine DU/WC inkl. morgenmad 
1 dagsfærge fra Hirtshals til Larvik
2 timers guide til byrundtur i Bergen
 
TILLÆG/EXTRAS P.P. 
Afrejse mandag og tirsdag
Afrejse lørdag og søndag
Tillæg dobbelt udvendig kabine
Tillæg enkelt udvendig kabine
Aftenbuffet Fjord Line
Færge Gudvangen/Flåm
Tog Flåm-Myrdal-Flåm
Tog Geilo-Myrdal-Flåm
Udflugt Lysefjord (Prekestolen) med båd
Heddal stavkirke (entre og guide)
 
Priser tilbydes allerede ved 15 betalende. 
Der gives 1 friplads ved 15 betalende og 2 fripladser ved 35 betalende. 
Mindre ændringer kan forekomme.