NORGE – FOR KROP OG SJÆL 
 

  • Afslappet ophold ved den dybblå Hurdalsjøen med 3 overnatninger 
  • Charmerende Lillehammer og pulserende Oslo med ny skyline 
  • Norges ældste snapsebrænderi, friluftsmuseet ”Maihaugen”, Hadeland Glasverk og Verdens Ende! 

Bondekultur møder moderne design og arkitektur. Oplev Norge på en afslappet måde med ophold på et komfortabelt hotel beliggende med udsigt over den smukke Hurdalsjøen. Et perfekt udgangspunkt for vores to dagsudflugter i området omkring Mjøsa. Hamar med den flotte domkirkeruin og Norges ældste snapsebrænderi. Lillehammer med besøg på Norges største friluftsmuseum og Hadeland Glasverk. Byrundtur i Oslo og tid på egen hånd. Og den smukke skærgård ved Verdens Ende! 

PRIS PR. PERSON

Pris på forespørgsel

5 DAGE
4 x HALVPENSION 

AFREJSE
fra 13.08. - 20.09.

Route
Få uforpligtende tilbud

Dag 1: Hirtshals-Larvik-Hurdal 212 km 
Udrejse fra Hirtshals med Color Lines Superspeed kl. 12.45. Knap 4 timer senere er vi allerede på norsk jord og eventyret kan begynde! Ankomst til Hurdalsjøen Hotell til aftensmad. Vi kan se frem til 3 nætter på vores dejlige hotel med udsigt over søen og et smukt naturområde. Udover terrasse, diverse restauranter og bar, tilbyder hotellet også en lækker ny SPA-afdeling (gratis adgang for vores gæster) og mulighed for kano- og kajakudlejning. 

Dag 2: Udflugt til Hamar ved Mjøså 160 km 
En dejlig dag hvor vi kører langs Mjøsasøen op til hyggelige Hamar – som mange danskere sikkert vil huske fra OL i Lillehammer, hvor den imponerende sportsarena «Vikingskibet» blev indviet. I Hamar besigtiger vi den spændende domkirkeruin og Hedmarkmuseet ved Domkirkeodden. Vi kører ned til det hyggelige Atlungstad Brenneri syd for Hamar – det er Norges ældste destilleri, der har produceret snaps siden 1855. Vi får en rundvisning, smager den gode lokale kartoffelsuppe og et glas af den lokale snaps! Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet. Måske vil nogen prøve hotellets SPA afdeling? 

Dag 3: Dagsudflugt til Lillehammer og Hadeland Glasverk 315 km 
Vi kører op over Gjøvik og videre langs Mjøsas vestlige bred til Lillehammer hvor vi skal besigtige Norges største og fineste friluftsmuseum «Maihaugen». En utrolig samling af gårde, huse, en gammel skole, den lokale smedje og meget mere. Lillehammer selv har en hyggelig hovedgade med fine træhuse og små butikker. Vi slutter dagen af ved Jevnaker, hvor vi har ophold ved Hadeland Glasverk (mod tillæg rundvisning på selve glasværket). Her ligger flere fantastiske outlets med smukt norsk design og spændende glaskunst samt lækre lokale produkter fra «Bakeriet» og «Høvdingehallen». Hen under aften er vi tilbage på Hurdalsjøen Hotell. 

Dag 4: Hurdalsjøen-Oslo-Drammen 130 km 
Efter en god morgenmad kører vi til Oslo, hvor en lokalguide står klar til at følge med os i bussen rundt i den fantastiske by. Vi nyder udsigten oppe fra Holmenkollen, slentrer gennem Vigelandsparken, nyder hovedstrøget Karl Johan, der leder op til kongeslottet. Oslo har derudover udviklet sig helt utroligt de sidste 10-15 år og har bl.a. fået en helt ny skyline og en utrolig smuk operabygning beliggende ved havnen. Derudover er der tid på egen hånd - det er endda muligt at gå en tur op på taget af Operaen, hvorfra man har en flot udsigt over byen og havnen. Vi kører sydpå til Drammen til aftensmad og overnatning på Scandic Ambassadeur. 

Dag 5: Drammen-Langesund-Hirtshals 190 km 
Efter morgenmaden skal vi sætter vi kurs sydpå. Ved Tønsberg laver vi en smuk afstikker ud i skærgården. Vi besøger udflugsstedet «Verdens Ende» på sydspidsen af øen Tjøme i Færder Nationalpark. Her på de smukt afrundede gletsjerslebne klipper opførte man det karakteristiske Vippefyr med kurv til et kulbål. 
Vi forlader Verdens Ende og kører tilbage på fastlandet, hvor vi bøjer ned på det sidste stykke mod Langesund, hvor Fjord Line ligger klar til afgang kl. 14.30. Kl. 19.00 anløber vi Hirtshals efter 5 skønne og uforglemmelige dage. 

 

5 DAGE / 4 X HALVPENSION 

Pris på forespørgsel
Pakkepris pr. person 
Tillæg for enkeltværelse
Tillæg for Entre/rundvisning Hadeland Glasverk

Inkluderet i prisen 
Overfart Hirtshals–Larvik og Langesund-Hirtshals
4 x overnatning i dobbeltværelse m/bad og toilet
4 x morgenmad
4 x 2-retters aftensmad (i Drammen serveres dog 3 retter)
Entré til SPA afdelingen på Hurdalsjøen Hotell
Entré til Domkirkeodden i Hamar 
Atlungstad Brenneri - rundvisning, 1 glas brændevin og dagens kartoffelsuppe
Entré/omvisning på "Maihaugen" Lillehammer
3-timers lokal guide i Oslo

AFREJSEDATOER 
Fra 13.08.-20.09.

Pris tilbydes allerede fra 15 betalende. 
Der gives 1 friplads ved 15 betalende og 2 fripladser ved 35 betalende. 
Mindre ændringer kan forekomme.