NORGES FANTASTISKE FJELDE OG FJORDE

  • Verdens smukkeste fjorde - Geirangerfjord, Sognefjord, Nærøy- og Aurlandsfjord 
  • Imponerende serpentiner- og panoramaveje som Trollstigen og Atlanterhavsveien
  • Vikingernes hovedstad Trondheim, jugendstilbyen Ålesund og hansestaden Bergen

Denne rundrejse er fyldt med superlativer og overraskelser. Vi oplever ganske enkelt nogle af Norges smukkeste fjorde - ifølge UNESCOs verdensnaturarvsliste hører de endda til verdens smukkeste. Naturligvis skal vi sejle på flere af fjordene - alene sejlturen fra Ålesund til Geiranger er helt fantastisk! Vi oplever nogle af Norges mest spektakulære turistveje og mest charmerende og spændende byer. Den majestætiske Nidaros Domkirke og den smukke stavkirke ved Borgund er med til at fuldende listen over højdepunkter! 

PRIS PR. PERSON

Pris på forespørgsel

9 DAGE
8 x HALVPENSION

Afrejse:
Juli, august og september. 

Route
Få uforpligtende tilbud

1. Dag Color Line til Norge
Vi sejler fra Hirtshals med en af Color Lines moderne SuperSpeed færger. Ved ankomst til Larvik om eftermiddagen, fortsætter vi nordpå til Drammen og turens første overnatning.

2. Dag Drammen/Lillehammer
I dag besøger vi den charmerende norske hovedstad. Vi mødes med en lokal guide der på en byrundtur viser os byen og dens nye skyline. Blandt de kendte seværdigheder er operaen, Vigelandsparken med hundredvis af spændende skulpturer og kongeslottet smukt beliggende for enden af hovedstrøget Karl Johan. Vi fortsætter til hyggelige Lillehammer, hvor vi overnatter. 

3. Dag Lillehammer/Trondheim
Glæd Jer til dagens etape gennem den smukke Gudbrandsdal og over det imponerende Dovrefjeld til Trondheim. Trondheim blev grundlagt i 997 af Vikingekongen Olav I og var dengang Norges hovedstad. Her ligger den spektakulære Nidaros Domkirke. 

4. Dag Trondheim/Kristiansund
Om formiddagen er der tid til at udforske byen og måske besøge Nidaros Domkirken (mod betaling). Om eftermiddagen går turen videre til vores næste stop i den maritime by Kristiansund – undervejs krydser vi Halsafjord med en lille fjordfærge (kan ikke bookes på forhånd). 

5. Dag Kristiansund/Ålesund
Et af dagens højdepunkter er den flotte Atlanterhavsvejen - et imponerende bygningsværk bestående af 8 broer, der slynger sig fra ø til ø. Vi holder fotostop ved Eldhusøya, hvor der ligger en smuk panoramasti (15 min. gang). Herfra er der en enestående udsigt til havet, kysten og broerne. Dagens næste highlight er én af Norges flotteste serpentinerveje Trollstigen med mange hårnålesving. Pause ved det nye udsigtspunkt. Vi overnatter i én af Norges smukkest beliggende byer Ålesund – kendt for sin Jugendstil. Udsigtspunktet Aksla knejser smukt over byen. 

6. Dag Ålesund/Førde
Endnu en dag med store superlativer! Vi skal ud at sejle i dag – glæd jer til den pragtfulde sejltur fra Ålesund til Geiranger. Geirangerfjorden er kendt som den smukkeste af alle norske fjorde – undervejs passerer vi flere vandfald og slutter inde i bunden af fjorden ved byen Geiranger, hvor bussen venter på os. Turen fortsætter ned til Førde og næste overnatning. En flot køretur med udsigt til masser af fjelde og langs dybblå søer. 

7. Dag Førde/Bergen
Allerede til middag er vi nået frem til Bergen, hvor vi skal overnatte. En levende handelsby med spændende hanseatisk fortid og en sand kulturperle. En lokal guide tager os med på en 2-timers byrundtur og introducerer os til byen, der først og fremmest er kendt for sit fiskemarked og for den maleriske ”Bryggen” med historiske gavlhuse i træ.

8. Dag Bergen/Gol
I dag sætter vi kurs mod Gol - endnu en flot etape med en skøn sejlads fra Gudvangen til Flåm på nogle af smukkeste fjorde - nemlig Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fra Flåm kører vi videre mod Borgund, hvor en af Norges kendte stavkirker ligger (éntre er ikke inkl.). Overnatning ved Gol.

9. Dag Hjemrejse til Danmark
Turen nærmer sig sin afslutning og vi tager afsked med Norge for denne gang. Fra Langesund sejler vi om eftermiddagen med Fjord Lines færge tilbage til Hirtshals. 

PRIS PR. PERSON
9 DAGE
8 x HALVPENSION

Pris på forespørgsel
Pakkepris pr. person
Tillæg for enkeltværelse

Inkl. ​
- 8 nætter med halvpension. Alle værelser med bad / toilet​
- Færge Hirtshals-Larvik og Langesund-Hirtshals 
- Sejltur Ålesund-Geiranger og Gudvangen-Flåm for passagerer
- 3 timers byrundtur Oslo​
- 2 timers byrundtur Bergen

Tillæg/Ekstras
Entre og rundvisning Borgund Stavkirke pr. person
Entre og rundvisning Nidaros domkirke pr. person

Afrejse: juli, august og september. 
Med forbehold for ændringer i programmet.
Prisen vil være baseret på min. 15 deltagere og kan variere alt efter afrejsedato. 
Der gives 1 friplads ved 15 betalende og 2 fripladser ved 35 betalende.

Ring gerne til os og få en snak.